Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри отново не успя да стигне до кота 1000 точки в кариерата. След равенството 2:2 с Верона снощи, той има 999 в кариерата. За Юве обаче това бе четвърти пореден мач от Серия А без победа, а в този период бианконерите взеха само 2 точки. Така Старата госпожа е на 9 точки зад лидера Интер и има мач повече.

„Можеш дори да загубиш мач като този, въпреки трите или четирите късни шанса, които имахме. Трябва да реорганизираме идеите си, да се рестартираме, да се насочим към цел и да спрем да допускаме голове толкова лесно“, каза Алегри. „Дори срещу Удинезе имахме пет или шест шанса и не ги реализирахме. Може да се случи, но това, което абсолютно не трябва да бъркаме, е отношението, което ни позволи да донесем победи у дома през първите четири месеца, което не показваме сега. Футболът е спорт, чието изграждане отнема много време и всичко може да бъде съборено за миг. Така че трябва да върнем идеите си в ред.”

След равенство с Емполи, две поредни загуби от Интер и Удинезе и сега хикса във Верона, Юве взе 10 точки по-малко от лидера Интер. Сега дори рискува да изпусне и второто място, ако Милан победи Монца днес. В един момент Юве дори промени схемата на игра вчера, но и това не помогна.

„Промяната на системата все пак ни създаде усещането, че Верона контраатакува и ние не ги блокирахме достатъчно рано. Допуснахме много технически грешки при подаването през първото полувреме. Повече ме ядосват обстоятелствата, които досега ги нямаше. С този мач трябва да се отърсим от разочарованието, което изпитахме в мачовете срещу Емполи, Интер и Удинезе.”

„Въпреки че нещата вървяха добре, ние се чувствахме добре, но футболът има незначителни моменти и равенството с Емполи беше един от тях. Не трябва да приемаме, че вече сме в Шампионската лига, така че докато това не бъде математически осигурено, трябва да продължим да работим здраво. Напоследък имаме чувството, че съперника може да вкара всеки път, когато излезе напред, а това не е правилно. Не става въпрос за системата, трябва да бягате усилено и да работите като отбор във футбола, но в момента сме твърде разпиляни и улесняваме съперника.“