Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри има една задача за своя отбор - да се върне към победите. Това е императивът на наставника преди сблъсъка с Фрозиноне утре. Бианконерите нямат победа в 4 поредни кръга, в които взеха само 2 точки. Сега целта е победа, единственото важно в битката за Шампионската лига.

"Утре ни очаква труден мач, срещу отбор, който играе добре и създава положения, целта ни е да победим. Изиграхме три добри мача, от последните четири . Във Верона беше най-лошият, бяхме настървени да спечелим мача и не трябваше да бъркаме толкова", обяви Алегри.

Що се отнася до Шампионската лига, Алегри смята, че отбора му се нуждае от 70 точки, за да стигне до там. В момента Юве има 55 на сметката си. „Все още има много отбори, не само Болоня и Аталанта, но и Лацио и Рома, всички те имат качество и са силни. Нашата цел е да влезем в Шампионската лига".

Това е и причината, поради която Алегри отлага всякакви разговори за бъдещето. „Какво ще стане, ако подпиша сега, за да остана в Юве след 2025 г.? В този момент не бих подписал нищо тук, имам още една година от договора си, когато говорим за изграждане на тима, не трябва да забравяме, че от 2011 г. Ювентус винаги е отивал в Шампионската лига. Клубът свърши добра работа, не трябва да се разсейваме от бъдещето, защото все още нямаме сигурността на Шампионската лига и финала за Купата на Италия. Ръководството на Ювентус винаги е било готово да планира бъдещето, отборът и аз просто трябва да мислим за постигането на целта."