Полузащитникът на Ювентус Пол Погба обяви, че ще обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана наказанието, което му бе наложено по-рано днес заради употреба на допинг.

30-годишният френски национал е със спрени състезателни права за период от четири години и по всяка вероятност ще бъде освободен от клубния си тим Ювентус. Самият футболист обаче отрича да е направил нещо нередно и смята да търси правата си в съда.

"Днес бях информиран от Националният антидопингов трибунал в Италия за решението по моя случай, което, вярвам, е некоректно. Аз съм натъжен, шокиран и огорчен, че всичко, което съм изградил по време на моята кариера, ми е отнето. В следствие на днешното решение аз ще търся моите права в Спортния арбитражен съд в Лозана", каза Погба в изявление до медиите.

Правата на Погба бяха спрени временно през септември, след като той даде положителна проба за наличие на препарат, увеличаващ наличието на хормони в тялото. Пробата французинът даде след мача между Ювентус и Удинезе през август, в който той не игра, но бе на пейката.

Ако наказанието му не бъде намалено, Погба ще може да се завърне на терена чак през септември 2027 година, когато ще бъде на 34 години.

Погба премина в Ювентус за втори път в кариерата си през лятото на 2022 година със свободен трансфер от Манчестър Юнайтед. Той обаче почти не е играл за "старата госпожа" в този период, тъй като през повечето време се лекуваше от контузия в коляното, а след това дойде и спирането на правата му.