Наполи записа много важна победа в битката за участие в Шампионската лига догодина. Адзурите надвиха 2:1 Ювентус у дома и остават в надпреварата за топ 4. Действащият шампион вече е седми в класирането с 43 точки - на 8 зад четвъртия Болоня. Това е пета поредна победа над Юве у дома за Наполи. Старата госпожа не е губила пет пъти поред като гост в Серия А от периода 1960-1964 срещу Фиорентина.

За Наполи това е втора поредна победа в първенството, след успеха с 6:1 над Сасуоло. Те не са печелили два пъти поред от септември насам.

През първото полувреме Юве имаше по-добрите шансове. Влахович пропусна с глава от чиста позиция след центриране на Киеза. След това сърбинът уцели гредата. За да се стигне до 42-ата минута, когато при едно центриране Бремер изчисти топката с глава право на волето на Хвича Кварацхелия, който заби топката в ъгъла, въпреки намесата на вратаря Шченсни. За първи път от март миналата година Хвича вкарва в два поредни мача от Серия А.

След паузата Юве успя да изравни. Федерико Киеза бе точен с прекрасен диагонален удар. Но това не доведе до импулс за Юве. Наполи спечели дузпа, когато младока Нонге удари в глезена Виктор Осимен. Нигериецът сам изпълни наказателния удар, но вратаря Шченсни спаси. Джакомо Распадори обаче бе първи до топката и я заби във вратата с добавка - 2:1. Распадори донесе успеха на Наполи и миналия сезон с късен гол срещу Юве. Той има 4 попадения в кариерата срещу Старата госпожа - любимата му жертва.

След загубата Юве остава втори в таблицата с 57 точки, на 12 зад Интер, който играе утре с Дженоа. Бианконерите са само на точка пред третия Милан.