Ювентус вече избра заместника на наставника си Масимилиано Алегри. Това е треньорът на Болоня Тиаго Мота, твърди "Фут Меркато". Бразилецът показа отлична работа и така привлече вниманието на гранда.

Доскоро се смяташе, че бъдещето на Алегри е сигурно и той ще продължи да води отбора поне до 2025 г., когато изтича договорът му. Въпреки това, поредица от слаби резултати и отпадането на отбора от битката за Скудетото принуди шефовете да сменят позицията си и сега е много по-вероятно той да бъде сменен в края на сезона.

41-годишният Тиаго Мота има сравнително малък опит в професията досега. Започва кариерата си в юношеския отбор на ПСЖ, а след това води отборите на Дженоа и Специя, припомня "Труд".

От 2022 г. е в Болоня. Именно тук проличава талантът му, тъй като под негово ръководство отборът е на 4-о място във временното класиране в Серия "А" и е сериозен кандидат за Шампионската лига догодина. Договорът му с клуба изтича в края на сезона и едва ли ще бъде преподписан предвид сериозния интерес от редица клубове към него.