Ювентус се издъни срещу слабака Дженоа у дома, след като двата отбора завършиха 0:0 в двубой от 29-ия кръг на Серия А. Тимът на Масимилиано Алегри доминираше, но на два пъти уцели гредите.

С равенството „старата госпожа“ остана на трето място, събирайки 59 точки, колкото има и вторият Милан, който по-късно днес гостува на Верона. Тимът от Генуа пък запази 12-ата позиция.

Първата добра възможност бе за Дженоа. В 7-ата минута центриране от пряк свободен удар бе засечено от Матия Бани, но Войчех Шчесни се намеси добре. Полският национал трябваше да прави второ спасяване веднага след това при последвалия ъглов удар.

В средата на първата част домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия. В 32-ата минута Федерико Гати бе намерен в наказателното поле. В последния момент изстрелът му бе блокиран от бранител на „грифоните“.

„Бианконерите“ стартираха на по-високи обороти втората част и още в самото начало Душан Влахович получи отлично подаване в наказателното поле, но се забави и бе блокиран. Юве създаде опасна ситуация и от последвалия корнер, но в крайна сметка играч в жълто успя да изчисти.

Постепенно домакините овладяха топката и опитаха да наложат натиск, но така и не успяваха да изострят играта и да достигат до по-опасни положения. Алегри направи три промени преди да е изминал час игра, пускайки на терена Адриен Рабио, Кенан Йълдъз и Самуел Айлинг.

Именно един от тези появили се от пейката футболисти – 20-годишният англичанин Айлинг, нацели левия страничен стълб с хубав удар от границата на пеналта. В 69-ата минута Влахович се озова на добра позиция в наказателното поле, но изстрелът му бе неточен.

Натискът на "старата госпожа" продължи. Андреа Камбиазо центрира и сръбският национал стигна до топката, но ударът му премина над вратата. В 90-ата минута Мойс Кийн се вклини между централните бранители след взаимодействие с Влахович, но този път десният страничен стълб бе в помощ на вратаря на гостите.

В добавеното продължение съдията изгони Влахович, който първо получи жълт картон за нарушеие, а при бурния му протест видя още един жълт и респективно червен картон. Така Ювентус остана с едва един успех в последните си осем мача в първенството.