Лацио задълбочи кризата в Ювентус, след като го победи с 1:0 в мач от 30-ия кръг на Серия А. Адам Марушич донесе успеха на домакините с гол в 93-ата минута.Така новият треньор на римските "орли" Игор Тудор дебютира с успех, прекъсвайки серията на тима от четири поредни загуби във всички турнири.

"Бианконерите" пък остават само с една победа в последните си девет срещи. В своя мач номер 500 в италианския елит Масимилиано Алегри предприе четири промени в стартовия състав след нулевото реми с Дженоа преди паузата. Защитникът Матия Де Шилио се завърна в игра след 10 месеца, след като се възстанови от скъсани кръстни връзки на коляното.

В началните минути двата отбора имаха по една възможност да отбележат, Даичи Камада и Бремер пропуснаха. В 17-ата минута шут на Кастейянос също профуча покрай вратата, а малко по-късно нападателят отново бе неточен.

В 23-ата минути Войчех Шчесни допусна груба грешка, подарявайки топката на Педро, но домакините се забавиха и не успяха да се възползват от предоставената възможност. След това полският вратар се реваншира и спаси удар на Фелипе Андерсон. Гостите се активизираха в минутите преди почивката, когато на Мандас му се наложи да се намесва при два удара на Киеза, а изстрел на Ругани мина покрай вратата.

Втората част започна с няколко удара на двата отбора, но нито един от тях не затрудни вратарите. В 65-ата минута Андерсон се отчете с пропуск за Лацио. В 73-тата минута резервата Марушич опита удар, но след рикошет в Уестън Маккени топката излезе в корнер, след който Марио Гила стреля в аут.

В третата минута на добавеното време друг играч, появил се на терена от резервната скамейка - Матео Гендузи, центрира отляво и Марушич с глава наказа не добре подредената защита на Юве.

С успеха Лацио излезе на седмо място, като е на 4 точки от шестия Аталанта, който обаче е с мач по-малко. Ювентус пък остава на трета позиция.

Лацио - Ювентус  1:0

Голмайстор: Адам Марушич (90+3)

Лацио: Мандас, Гила, Романьоли, Казале, Андерсон, Камада, Каталди, Марушич, Педро, Дзакани, Кастейянос

Ювентус: Шчесни, Данило, Бремер, Ругани, Де Шилио, Мирети, Локатели, Рабио, Камбиазо, Кийн, Киеза