Тази вечер Ювентус и Лацио играят за втори път в рамките на няколко дни. Двата тима се сблъскват в първи полуфинал за Купата на Италия в Торино. В събота Лацио победи с 1:0 Старата госпожа у дома в мач от Серия А. Голът вкара Адам Марушич в 93-ата минута. Това бе и дебют за новия треньор на Орлите Игор Тудор. Сега двата тима се сблъскват на "Алианц" и се очаква и двамата треньори да направят много промени в съставите. Очаква се титулярни места да имат Душан Влахович, Чиро Имобиле, Уестън Маккени и Матео Гуендузи.

Смята се, че Тудор остави в предния мач на пейката хора като Луис Алберто, Гендузи и Имобиле, за да имат повече сили за полуфинала днес. Лука Пелегрини пък бе наказан в Серия А, но пропуска и мача днес заради санкцията, която важи и за купата. Педро също е извън мача довечера заради наказание.

Тудор преминава към формация 3-4-2-1 и трябва да използва Луис Алберто в по-предна роля с Фелипе Андерсон в подкрепа на Имобиле, изпращайки Матия Дзакани на фланга като уингбек. Вратарят Иван Проведел пък все още е извън игра заради травма и ще пази отново Мандас.

В събота Ювентус експериментира за кратко с формация 4-3-3, но се очаква Алегри да се върне отново към  3-5-2. Аркадиуш Милик все още е контузен, но Карлос Алкарас и Алекс Сандро се завръщат в състава след контузии. Най-голямото завръщане е на Влахович, който беше наказан в първенството след червен картон за разправия, а Маккени също е на разположение, след като се завърна уморен от международните мачове със САЩ. Филип Костич се е отърсил от симптомите на грип и също е спряган за старт.