Ювентус спечели с 2:0 първия полуфинал за Купата на Италия срещу Лацио у дома и взе сладък реванш след поражението от Орлите в първенството на Серия А преди 4 дни. Федерико Киеза и Душан Влахович донесоха победата на Старата госпожа и отбора на Макс Алегри е с единия крак на финала. Остава да не загуби с 3 или повече гола реванша след 3 седмици в Рим.

Лацио победи с 1:0 Юве в събота с гол в 93-ата минута на Адам Марушич в дебюта на новия треньор Игор Тудор. Наставникът направи 5 промени в състава, като имаше същия брой и в тима на Юве.

Първото полувреме започна с атаки на Юве. В 13-ата минута рефера Давиде Маса отсъди дузпа за Старата госпожа. Весино изрита Камбиазо в наказателното поле, но при прегледа от ВАР, се оказа, че има засада на Камбиазо в атаката преди нарушението. Дузпата бе отменена. До почивката Лацио удари греда след опит на Луис Алберто с глава, а единствения точен удар за двата тима дойде в 45-ата минута и го отправи Рабио.

След паузата обаче нещата се промениха. Изумителен 60-метров пас на Камбиазо изведе Киеза сам срещу вратаря и нападателя не сбърка пращайки топката в ъгъла - 1:0. След още 14 минути Юве реши всичко с втори гол. Този път Влахович напредна отдясно и стреля точно в ъгъла - 2:0.

Лацио така и не отправи точен удар в мача и не затрудни по никакъв начин вратаря Перин. Реваншът е след 3 седмици на Олимпико.