Масимилиано Алегри остана доволен от победата с 2:0 над Лацио в първи полуфинал за Купата на Италия. Ювентус спечели благодарение на головете на Федерико Киеза и Душан Влахович и има отлична преднина преди реванша след 3 седмици. Треньорът обаче не бе доволен от публиката, която на няколко пъти освирква неговите играчи. "Феновете трябва да подкрепят отбора", обяви той.

Треньорът беше подложен на критики след поредица от отчайващи резултати, чиято кулминация беше съботното поражение с 0:1 именно от Лацио в Серия А. На полувремето снощи нещата също не изглеждаха много обнадеждаващи, с дюдюкания от публиката, след като ударът с глава на Луис Алберто се отби от напречната греда, а дузпа беше отменена заради положение на засада на Андреа Камбиазо.

"Решенията на съдията и на VAR трябва да се уважават, така че няма смисъл да ги обсъждаме", каза Алегри. "Важното беше да се върнем към победите, въпреки че Купата на Италия е различен турнир от Серия А. Първото полувреме беше много балансирано, през второто ускорихме темпото, получихме два гола срещу много силен отбор на Лацио, но това не е приключило и трябва да се справим добре и във втория мач."

"Тъжно ми е да кажа това, защото Алекс Сандро има 300 мача за Ювентус, спечелил е пет титли, голям професионалист е и заслужава уважение. Не е хубаво да чуваш как някои от публиката го подиграват, особено след като влезе и направи две решаващи отигравания."

Изглежда, че в публиката на стадион "Алианц Ювентус" има странна гражданска война, като "ултрасите" пеят името на Алегри, а тези от другите части на трибуните го освиркват на полувремето, предизвиквайки гневна реакция. "Уважавам феновете и те трябва да подкрепят отбора", добави Алегри.

"Могат да се кажат много неща, но никой не може да се съмнява в нашите усилия. Момчетата играха като отбор тази вечер, с голямо смирение и решителност. Те трябва да се насладят на тази вечер, защото напълно я заслужаваха."