Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че ще прави още грешки като всеки друг треньор, но настоя, че класата на отбора се е повишила през настоящия сезон.

"Знаете ли колко грешки към направил? Със сигурност ще правя още, но точно затова футболът е велика игра. Не зависи от мен да кажа, че съм добър треньор. Аз правя най-доброто, на което съм способен, но правя и грешки като всеки друг", каза Алегри преди утрешното домакинство на Ювентус срещу Фиорентина в Серия А.

Грандът от Торино спечели само един мач от последните си девет в първенството.

"В неделя ще се изправим срещу отбор, който игра добре срещу Аталанта. Създават доста възможности. Наясно сме с трудностите, които ще ни предложи утрешния двубой, така че се нуждаем от адекватно представяне и добър резултат. Победите увеличават самочувствието и помагат да гледаш по друг начин на нещата. Остават ни осем мача в първенството и трябва да печелим точки", добави Масимилиано Алегри.

"Лигата показва истинската стойност на отборите, а през сезона се случват много неща. В момента изоставаме с 20 точки от лидера Интер, но не мислим за това, а за тези, които ни липсват, за да си осигурим участие в Шампионската лига. Мисля единствено за нашите цели. Трябва да се борим и да работим здраво, за да завършим сезона в топ 4", каза още наставникът на Ювентус, чийто тим заема третото място.