И Каляри, и Ювентус имаха оплаквания от съдията след равенството 2:2, тъй като Карлос Алкарас се нуждаеше от два шева получени след удар с лакът на Йери Мина, а решителният свободен удар беше спорен, от който стана 2:1 бе доста спорен. Сардинците поведоха с 2:0 чрез дузпи, реализирани от Джанлука Гаетано и Йери Мина, които изглеждаха доста трудни за отричане.

Още в началните минути при резултат 0:0 обаче Мина удари Алкарас с лакът в главата. Този контакт беше вътре в наказателното поле, но съдията и VAR прецениха, че става дума за обикновен сблъсък, и не отсъдиха нищо. Алкарас със сигурност усети удара, тъй като на полувремето, когато беше заменен, кървеше и се нуждаеше от два шева на раната.

Междувременно в Каляри бяха бесни от свободния удар, който позволи на Душан Влахович да върне Юве в мача за 2:1. Найтан Нандес влезе с шпагат срещу Федерико Киеза и не докосна играча на Ювентус. Кадрите сочат, че ако е имало някакъв контакт, той е бил най-много лек допир и със сигурност не е бил достатъчен, за да накара Киеза да падне по начина, по който го направи.

"Това никога не е било фаул. Уверявам ви, че нямаше контакт", заяви Нандес след мач "Проблемът е, че тези свободни удари никога не се отсъждат в наша полза. Днес имаше далеч по-лоши неща - два или три явни фаула срещу Зито Лувумбо, които не бяха дадени. Ние се борим да останем в Серия А, подобни инциденти променят играта. Ако съдията смята, че това е било фаул, аз мога уверено да кажа, че не е".