Наред със смяната на треньора, в Ювентус предстоят още рокади. Очаква се Тиаго Мота да поеме клуба, а в ръководството ще се завърне, човек, който прекара по-голямата част от кариерата си в Торино - Джорджо Киелини. Бившият капитан на Ювентус, след като приключи кариерата си като играч, започна първия си опит като заместник-спортен директор на ФК Лос Анджелис: стаж, който може да бъде полезен за в бъдеще.

В рамките на планираните промени в Юве бившият защитник би могъл да се завърне с мениджърска роля, която може да гарантира на Ювентус човек до треньора Мота, както и на отбора, и гаранция за феновете. Очаква се Киелини да работи в тесен контакт с Кристияно Джунтоли, към когото скоро ще се присъединят други доверени мъже като Джузепе Помпилио и Стефано Стефанели.

Киелини вече беше подписал договор с Юве за посланическа роля в края на кариерата си, но завръщането на бившия капитан може да бъде по-полезно в управлението. Бившият защитник, между другото, беше съотборник на Тиаго Мота в националния отбор и между двамата има добра връзка на уважение, каквато настоящият треньор на Болоня има с Паоло Монтеро, както двамата обширно разказваха в кулоарите на последния шампионатен мач. Киелини вече е разговарял подробно с Джунтоли и мениджъра Сканавино по време на турнето на Юве в Съединените щати миналото лято: след 17 години в Ювентус като играч, той скоро може да получи своето място в клуба.