Алекс Сандро се просълзи, докато махаше с ръка към феновете на Ювентус след рекордните за чужденец 327 мача за Старата госпожа. Бразилецът напуска Старата госпожа след 9 сезона в Торино. Защитникът вкара втория гол при победата с 2:0 над Монца във финалния ден от сезона. "Никога не съм плакал толкова много през живота си", заяви бразилецът.

Сандро беше в стартовата единадесеторка за победата с 2:0 над Монца и дори вкара рядък гол, първия си от три години насам, като се разписа с глава при ъглов удар на Николо Фаджиоли. Последните му голове са във финала на Копа Италия през 2022 г. и в груповата фаза на Шампионската лига срещу Малмьо, но не е намирал мрежата в Серия А от 21 април 2021 г., когато се разписва срещу Парма.

"Беше емоционално за мен, никога не съм плакал толкова много през живота си", каза Алекс Сандро пред DAZN. "Това важи за цялата седмица, не само за днес. Беше толкова прекрасно пътуване, благодаря на феновете, на града, на цяла Италия наистина, на съотборниците от първата ми година до днес. Горд съм от себе си и от това, което постигнах. През последните няколко дни казах на всички, че трофеите и финалите са прекрасни, но това, което отнемам, е връзката с хората. Това, което отнесох от Юве, е любовта и уважението".

"Когато хората казват, че Ювентус е едно голямо семейство, точно това усещам и аз. Благодаря на феновете, че ме приеха в домовете си, в семействата си, в живота си. Сърцето ми винаги ще бъде тук, в него винаги ще има място, отредено за всички бианконери".

След това той прекара няколко минути в обикаляне на терена, за да благодари на феновете и да получи множество шалове и знамена за спомен. Носеше и Купата на Италия, която спечели преди 10 дни. След мача имаше и специална фланелка с неговото име и 327 на гърба, тъй като той изравни рекорда на Павел Недвед за най-много участия с фланелката на Ювентус за чужденец. След това съотборниците му го хвърлиха във въздуха, преди да връчи трофея Coppa Italia на публиката.