Кристиано Роналдо е помогнал да бъде убеден Войчех Шчесни да се откаже от Ювентус и да приеме да премине в Ал Насър това лято.

34-годишният полски вратар вече не е в плановете на клуба от Торино. Очаква се титуляр новия сезон да е Микеле Ди Грегорио от Монца, който вече е уговорен като ново попълнение. Ал Наср отдавна има интерес към Шченсни и се твърди, че двете страни вече са се разбрали.

Ал Наср работи по финализирането на сделката за полския национал, който е дал устно съгласие за двугодишен договор на стойност около 19 млн. евро нетно на сезон. В момента се водят разговори с Ювентус за сключване на споразумение преди летния трансферен прозорец. Днес "Тутоспорт" твърди, че Роналдо се е обадил на бившия си съотборник в Ювентус Шчесни, за да го убеди да приеме офертата на Ал Наср, желаейки да се събере отново с полския вратар, който вече е само на крачка от завършване на трансфера.

Макар че Старата госпожа няма да може да спечели твърде много от продажбата му на Саудитска арабия, тя ще спести около 6,5 млн. евро от заплати, което ще освободи място за нови попълнения.