Гуанджоу - Байерн Мюнхен, полуфинална среща от световното клубно първенство. Стадион "Стад Адрар Арена" в Адагир, 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен за мача:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, ван Буйтен, Алаба, Рафиня, Кирхоф, Контенто

Халфове:  Кроос, Гьотце, Мартинес, Шакири, Вайзер, Тиаго Алкантара, Хойберг, Рибери

Нападатели:  Мюлер, Манджукич, Писаро

Контузени: Бадщубер, Швайнщайгер, Робен

 

Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят шампионите на Азия и Европа, като наставник на Гуанджоу е "старата лисица" Марчело Липи, който е единственият треньор, ставал клубен шампион и на двата континента.

Световният шампион с Италия призна, че неговият тим би загубил 99 от 100 сблъсъка с баварците, но все пак изрази оптимизъм, че може да елиминира най-силния тим на Стария континент.

Гуанджоу разчита предимно на бразилеца Елкесон и аржентинеца Дарио Конка. Именно те донесоха успеха с 2:0 над египетския Ал Ахли и се очаква тази вечер да тормозят защитата на Байерн.

Наставникът на мюнхенци Пеп Гуардиола е печелил отличието на два пъти - през 2009 и 2011 година с Барселона и тази седмица може да запише "хеттрик". Това се отнася и за Байерн, който стана световен клубен шампион през 1976 и 2001 година.

Големият коз на китайците е, че та са напълно непознат съперник на Байерн. Опитен специалист като Липи със сигурност е забелязал слабостите на германския отбор, който напоследък допуска много брак в защита.

Офанзивната мощ на Байерн обаче е в състояние да разкъса на парчета всеки един защитен вал по света и по всяка вероятност тази вечер няма да станем свидетели на сензация.


Резултат:  Гуанджоу - Байерн Мюнхен  0:2