Байерн Мюнхен удължи изтичащия договор на ветерана Клаудио Писаро с още една година, информира официалния сайт на баварците.

35-годишният нападател бе един от най-добрите футболисти на отбора през пролетта и макар да влизаше рядко в игра, предимно като резерва, той постигна впечатляващи показатели.

Писаро завърши сезона с 10 гола и 3 асистенции и в класацията "Гол+Пас" само петима футболисти на Байерн са пред него - Манджукич, Мюлер, Рибери, Гьотце и Робен.

"Много съм горд, че получавам възможността да играя в Байерн и през следващия сезон. На света няма по-добър отбор за мен от Байерн. Ние сме невероятен колектив, забавляваме се заедно. През следващия сезон отново ще се хвърлим здраво", не скри радостта си "старата пушка" Писаро.

Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге сподели: "Клаудио доказа и през изминалия сезон, че е важен за нашия отбор и опасен за съперниците. Много сме щастливи, че ще можем да разчитаме на него и занапред".

Писаро започна втория си престой в Байерн през 2012 година, вкарвайки 16 шампионатни гола в 37 мача. По време на първия си престой  (2001-2006 година) той беше титуляр, реализирайки 71 попадения в 174 срещи от Бундеслигата.

Клаудио Писаро е чуждестранен реализатор №1 в историята на Бундеслигата.