Полузащитникът на Байерн и на германския национален отбор по футбол Бастиан Швайнщайгер увери, че не е усетил напрежение в снощния финал на световното първенство срещу Аржентина, за разлика от финала на ШЛ преди година срещу Борусия Дортмунд.

"Чувството е невероятно. Имаше мачове, в които не ни беше лесно - като този срещу Франция. Но ние вярвахме в себе си. Срещу Аржентина беше същото, ние вярвахме в себе си", сподели Швайни.

"Казахме си, че трябва до го направим. И го сторихме. От 2006 година насам винаги сме на полуфиналите, но сега направихме следващата крачка нагоре. Ние имаме качествени играчи, традиции и психика. Благодаря на цяла Германия!"

"Ние тичаме, пресираме, защитаваме се. Сега сме №1 в света и искаме да се насладим на този момент. Станахме първият европейски отбор, който печели световното в Южна Америка. За мен това е специален момент. Снощи играхме и за бразилците, за да им се отблагодарим за подкрепата."

"Напрежение? Не, нямаше такова във финала. Напрежение имаше по време на финала в Шампионската лига през 2013 година срещу Борусия Дортмунд, но не и снощи. През първите 25 минути на онзи мач изобщо не беше лесно, но снощи не усетихме напрежение."

"Искам да благодаря на един човек, без когото това нямаше да бъде възможно - Ули Хьонес. Без него, сега нямаше да сме тук. Вярвам, че всичко ще се развие добре", добави Швайнщайгер, който получи няколко непозволени удари от Хавиер Масчерано и Кун Агуеро, които се разминаха с нарисувани червени картони.