Героят на цяла Германия Марио Гьотце разкри, че още не може да придобие реална представа какво е постигнал. Футболистът на Байерн вкара единствения гол във финала на Мондиал 2014 срещу Аржентина, изстрелвайки германския национален отбор към четвърта световна купа.

"Все още ми трябва време, за да осъзная какво се случи. В момента просто мога да кажа, че чувството е много хубаво", сподели Марио Гьотце, цитиран от sport1.de.

"Бяхме много темпераментни в съблекалнята след успеха. Всички бяхме щастливи. Когато си играл толкова дълъг турнир и преди това си отпадал често на полуфиналите, тогава е ясно за всички, че това е едно огромно облекчение за нас."

"Преди смяната селекционерът ми каза, че вярва в мен и че отборът има нужда от някой, който да търкулне топката в мрежата на съперника."

"Ситуацията при гола? Всичко се разви много бързо и за части от секундата всички мои съотборници бяха около мен. Това си беше облекчение, чувство на освобождаване от голям товар. Това помня от гола."

"Да, не успях да отпразнувам попадението подобаващо, защото съотборниците се стовариха върху мен, но аз празнувах заедно с момчетата, това беше най-важното."

"Турнирът не беше лесен, а и като цяло годината не беше лесна за мен. Но има хора, които винаги бяха на 100% до мен и ме подкрепяха - приятелката ми, моето семейство, най-близките ми приятели, агентът ми. Това ме прави силен и това има значение."

"Дали голът е специално удовлетворение за мен? Не, най-важното е че сме световни шампиони. Става дума за няколко мача, за целия отбор и за хората около футболистите. Голът ми беше един от красивите моменти, които имахме в турнира и затова не трябва да се акцентира твърде много на попадението ми, което си остава красив момент за мен", добави Гьотце.