Защитникът на Байерн Мюнхен Данте иска да става германец. Той обаче не възнамерява да сменя националния отбор на Бразилия с Маншафта заради резила на Мондиал 2014, а да получи германски паспорт.

"Аз се идентифицирам много добре с Германия. Моето семейство харесва живота тук, а моят син Диого е повече германец, отколкото бразилец", заяви Данте пред списание "Шпорт Билд".

"След края на моята футболна кариера с най-голямо удоволствие ще остана да живея в Германия. Това би било по-лесно, ако притежавам германски паспорт."

"Налдо от Волфсбург ми спомена за този вариант. След това обсъдих темата с моята съпруга и смятаме, че това е много добра идея."

"Тук съм близо шест години и в моя случай има вероятност да придобия германско гражданство, ако съм живял в страната седем години. Готов съм за това."

Данте не пропусна и темата за унизителната загуба на Бразилия с 1:7 от Германия на световното първенство по футбол, когато той действаше в защитата на Селесао.

"Хората на улицата понякога се опитват да се майтапят с мен за това 1:7. Аз се отнасям нормално с тях, но това изобщо не ми е забавно", добави Данте.