Рекордьорът по брой мачове за германския национален отбор по футбол Лотар Матеус смята, че треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола се радва на специално отношение от реферите.

"Всеки друг треньор навярно щеше да бъде пратен на трибуните заради действието срещу Бибиана Щайнхаус", отсече Лотар Матеус, който работи като експерт за телевизия "Скай".

Световният шампион и носител на Златната топка за 1990 година визира мача между Борусия Мьонхенгладбах и баварците, по време на който Гуардиола сложи ръката си върха рамото на русокосата Щайнхаус, изпълняваща ролята на четвърти арбитър.

Съдийката (на снимките) деликатно махна ръката на испанския треньор от гърба си, но въпреки това той не получи наказание и остана на пейката.

"Също така е странно, че на Гуардиола е позволено да стои в 80% от времето извън треньорската зона. И срещу Дортмунд имаше сцени, в които той видимо пречеше на играта. В единия от случаите това се случи докато футболист на Борусия изпълняваше странично хвърляне."

"Четвъртият съдия само наблюдаваше какво се случва, без да предупреди Гуардиола. Това е бонус, който навярно е успял да си спечели. Дали е заслужен, това е друг въпрос", продължи бившият национален селекционер на България, който коментира и нашумялата тема за евентуален трансфер на Марко Ройс от Дортмунд в Байерн.

"Байерн се нуждае от Марко Ройс за в бъдеще. Ариен Робен и Франк Рибери вече натрупаха години и не могат да поддържат постоянно топ-ниво. това се видя при Рибери, който често е контузен. Затова привличането на Ройс има смисъл. С него Байерн може да бъде още по-вариативен, а точно това иска Гуардиола."

"Няма нужда от тези постоянни борби по оста Дортмунд - Мюнхен, инициирани от Карл-Хайнц Румениге. От Байерн могат да седнат с него на една маса по Коледа, да му предложат договор и да го вземат без закачки. Какъвто беше случаят с Марио Гьотце", добави Матеус.