Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге нападна бившия треньор на тима и настоящ мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Според Кале холандецът е имал "луди и  крайни идеи".

"Луис ван Гаал искаше да вангализира Байерн. Когато представи собствената си биография в изискан ресторант по време на втория си сезон при нас, на мен ми беше ясно: чакат ни тежки времена. Ван Гаал не беше лесен", започна Румениге пред списание "Шпигел".

Ван Гаал успя да изведе Байерн до дубъл на домашната сцена и изненадващ финал в Шампионската лига още в дебютния си сезон. През втория си сезон обаче той не успя да продължи по същия начин, най-вече заради поредицата от контузии на основни футболисти.

Според близки до Байерн обаче началото на края за ван Гаал в Мюнхен е започнало в момента, в който специалистът публично се противопостави на бившия президент на клуба Ули Хьонес, пренебрегвайки съветите му в спортно-технически план.

"Точно така го наричаме и до днес - "вангализиране". Пеп Гуардиола също е иноватор, но той е доста по-умерен. Той има много идеи, които са необичайни, но не и луди. Намирам Пеп за гений и се надявам той да работи още дълго време при нас."

Двукратният носител на Златната топка Румениге коментира и най-големия съперник на баварците в последните години Борусия Дортмунд, както и трансферната политика на Байерн.

"От всички наши конкуренти в Бундеслигата Борусия Дортмунд разполага с най-голям потенциал. Те имат добър отбор и добър треньор. Ръководството им също е добро, макар да имахме словесни схватки с тях."

"Не разбирам критиката към трансферната ни политика. Ако не бяхме взели Марио Гьотце и Роберт Левандовски от Дортмунд, те щяха да отидат другаде и повече нямаше да играят в Бундеслигата. Но двамата правят нашето първенство по-атрактивно."

"Гьотце имаше умопомрачителна оферта от Манчестър Сити, преди да подпише с нас. Реал Мадрид пък искаше Левандовски на всяка цена. Дали за Бундеслигата щеше да бъде по-добре, ако те бяха приели предложенията на Сити и Реал?"

"От няколко седмици си задавам въпроса каква точно е нашата работа. Става дума за това да направим така, че Байерн да играе успешен футбол. Байрен също има интерес от емоционално първенство. Бундеслигата има нужда и от други локомотиви", завърши Румениге.