Байерн Мюнхен - Фрайбург, среща от 16-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.00 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна

Защитници: Данте, Боатенг, Бенатия, Бернат, Рафиня

Полузащитници: Швайнщайгер, Гьотце, Робен, Алонсо, Рибери, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Писаро, Курт

Контузени: Мартинес, Тиаго Алкантара, Щарке, Алаба, Лам

Извън групата: Бадщубер

Под въпрос: Алонсо, Роде


Прогноза на Gol.bg:

Байерн вече си гарантира, че ще зимува на върха в класирането, като авансът пред втория Волфсбург е цели девет точки. Фрайбург е над чертата, но след кръга може да се озове на дъното, защото е на точка пред последния Щутгарт.

Гостите не се намират в най-доброто си състояние и от четири мача не познават вкуса на успеха. Това е отборът с най-малко победи (2) от всички участници в Бундеслигата през кампанията.

Байерн продължава да играе в собствена лига и няма загуба в първенството от 19 мача, печелейки последните си десет домакинства. Шампионите нямат поражение срещу този съперник в последните 24 срещи. Гостите нямат нито една победа в Мюнхен или на терена на лидер в класирането.

Пеп Гуардиола се изправя пред своя юбилеен 50-и мач като треньор на Байерн в Бундеслигата. Той има рекорден процент (84%) спечелени срещи. Под въпрос до последно ще бъдат Чаби Алонсо (настинка) и Себастиан Роде (лека травма в крака).

Сред силните страни на Фрайбург са головете от статични положения. Тимът е вкарал цели 47% (върхов показател в цялата Бундеслига) от попаденията (общо 15) си по този начин.

Фрайбург е любимият съперник на Роберт Левандовски. Той е спечелил всичките си седем мача срещу този противник, успявайки да се разпише цели 10 пъти, което е негово лично най-добро постижение.


Резултат: Байерн Мюнхен - Фрайбург  3:0