Трансферът на детето-чудо Мартин Йодегаард в Байерн Мюнхен ще бъде обявен още утре, гръмна авторитетният германски сайт sport1.de, цитиран от "Евроспорт".

Още по темата

 

Норвежецът навършва 16 години точно утре и според правилата на УЕФА може да премине в чуждестранен клуб именно когато достигне тази възраст.

Скандинавецът е в Мюнхен от няколко дни, като той участваше дейно в тренировките на първия отбор, под зоркия поглед на треньора Пеп Гуардиола.

От Байерн изчакват рождения ден на младока, за да успеят официално да се обвържат с него. Въпреки интереса от редица европейски топ-клубове като Реал, Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Аякс и Борусия Дортмунд, талантът е избрал да продължи кариерата си в Байерн, който му предлага място в първия отбор.

Реал Мадрид следи футболиста от най-дълго време - три години. "Кралете" обаче са предложили на играча място във втория отбор. Ливърпул пък е неговият любим клуб, но шансовете на "мърсисайдци" намаляха след слабия сезон.

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге описа атакуващия полузащитник като "талант, който се ражда веднъж на 100 години".

В двубоя Норвегия - България (2:1) Мартин Йодегаард стана най-младият участник в квалификационен мач за Европейско първенство по футбол.