Централният бранител на Байерн Мюнхен Данте твърди, че след световното първенство много хора са спрели да го уважават...

Кариоката визира злополучния мач на Селесао с Германия, в който Бундестима обезкости домакините на Мондиала с гръмкото 7:1.

"Не смятам, че срещу Шалке останах на пейката заради загубата във Волфсбург. Ние правим ротации, винаги е било така", заяви Данте пред мюнхенския вестник "tZ".

"За мен е важно какво казва треньорът. Но забелязах, че хората вече не изпитват респект след световното първенство. Всеки казва и пише каквото мисли. За мен е разочароващо."

"Най-вече след всичко, което съм постигнал тук. Хората използват световното първенство, за да ме приземят."

"За мен световното е минало, преодолях го. Сега съм добре. Но след световното все аз съм виновен! Все се пише по този начин."

"И целия този театър ме поставя в една лай***а ситуация! Като професионален футболист това не ми влияе, но навярно оказва влияние на феновете и дори вътре в нашия клуб."

"Всеки пише каквото си иска. Трябва да внимават, защото аз съм футболист, който се нуждае от по-голям респект! Ако някой иска да ме критикува, нека ми го каже в лицето", добави Данте.

Наскоро легендата на Байерн и Германия Франц Бекенбауер заяви, че Данте е бил много по-добър в първия си сезон на стадион "Алианц Арена" и че вече му се случва често да закъснява с реакциите.