Нападателят на Волфсбург Бас Дост е сравняван от германските медии с отвързано куче. Холандецът е направо неудържим след зимната пауза и наниза невероятните 9 попадения, включително два гола при успеха с 4:1 над хегемона Байерн през януари.

Още по темата

 

Стрелецът има два проблема в битката за голмайсторския приз в Бундеслигата. Първият е, че вкара само два гола през есента. Вторият проблем се казва Ариен Робен.

Крилото на Байерн поведе в листата на голмайсторите с 16 гола, намирайки се във великолепна форма. С темпото на двамата холандци едва ли някой друг може да им оспорва първото място в класацията на най-добрите стрелци този сезон. Единствено Алекс Майер от Айнтрахт се намира в добра позиция със своите 14 гола.

"Разбира се, че поглеждам към голмайсторския приз. Но за целта Робен трябва да спре да вкарва! Изоставам от Ариен с цял полусезон, но сега леко скъсих дистанцията", споделя Бас Дост, цитиран от вестник "Билд".

Дост има 11 гола в 11 мача в Бундеслигата този сезон и единственият футболист със средно точно 1 гол на мач. Неговият 100%-актив е още по-впечатляващ, като се има предвид ролята му на твърда резерва през есента.

Треньорът на "вълците" Дитер Хекинг удари рамо на своя възпитаник: "Ако Дост продължава да вкарва така, дори на Робен ще му бъде трудно".