Байерн Мюнхен - Айнтрахт Брауншвайг, осминафинален двубой за Купата на Германия. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна, Щарке

Защитници: Боатенг, Данте, Бадщубер, Бернат, Алаба, Рафиня

Полузащитници: Швайнщайгер, Гьотце, Робен, Рибери, Алонсо, Роде, Вайзер, Гаудино, Шол

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузен: Бенатия

Извън групата: Лам, Мартинес, Тиаго Алкантара


Прогноза на Gol.bg:

Двата тима излизат за шести път един срещу друг за купата на страната, като до момента баварците са продължавали напред в четири случая.

Единственият успех на Айнтрахт срещу най-именития германски клуб е от 1982 година, когато носителят на трофея от предходния сезон Байерн изненадващо губи с 0:2 в Брауншвайг и отпада още във втори кръг.

Айнтрахт и Байерн са играли общо 38 пъти за първенство, като победите са 22:5 в полза на мюнхенци. През миналия сезон шампионите постигнаха две победи с 2:0.

Гостите никога не са си тръгвали с победа от Мюнхен, постигайки само четири равенства в 21 двубоя за първенство и купа. Головата разлика на терена на Байерн е 59:16.

Момчетата на Пеп Гуардиола се намират в отлична голова серия, разписвайки се 18 пъти в последните си три шампионатни срещи. Байерн се цели в историческо постижение, защото може да стане първият клуб, който печели купата на Германия в три поредни издания.

С оглед добрата форма на баварците през последните седмици, нищо чудно да станем свидетели на нова тяхна изразителна победа.

Резултат: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Брауншвайг  4:0