Централният бранител на Байерн Мюнхен Данте има договор до 2017 година, но по всичко личи, че през лятото ще премине в друг отбор.

31-годишният бранител прави изключително неубедителен сезон, а след поредицата от остри критики на специалисти и фенове към него, бразилецът получи истински шамар от треньора си Пеп Гуардиола.

Испанецът замени Данте още в 32-та минута на мача с Хановер след няколко грешки на своя възпитаник. Според медиите в Германия Пеп е твърдо решен да разкара кариоката в края на сезона.

Вестник "Билд" твърди, че Данте може да се върне в бившия си отбор Борусия Мьонхенгладбах, където игра преди да премине в Байерн през лятото на 2012 година.

Мениджърът на "жребците" Макс Еберл потвърди пред "Скай", че все още поддържа контакт с бразилеца. През лятото изтича договорът на 33-годишния Роел Броуверс и нищо чудно Гладбах да предприеме офанзива по връщането на Данте в отбора.

През 2012 година Байерн плати за защитника 4.7 милиона евро. Ако се върне в Мьонхенгладбах, бранителят ще трябва сериозно да редуцира заплатата си.

В момента Данте получава почти два пъти повече от най-добре платения футболист на Борусия Гранит Джака (заплата от 2.2. милиона евро).