Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола посъветва опитния полузащитник на Борусия Дортмунд Себастиан Кел да държи устата си затворена.

Още по темата

 

Причина за гневния коментар на Гуардиола стана шеговитото и добронамерено изказване на Кел след полуфинала за Купата на Германия във вторник, че Байерн трябва да упражнява изпълнение на дузпи, след като изпитва проблеми от бялата точка.

Както е известно, за първи път в своята история най-успешният германски клуб не вкара нито веднъж при изпълнение на дузпи, пропускайки и при четирите си опита.

"Моят съвет към Себастиан Кел е следният: когато си с 35 точки по-малко в първенството, по-добре е да си затвориш устата", изригна Пеп, слагайки пръст върху устните си, призовавайки ветерана от Дортмунд да мълчи.

"Ние сега имаме достатъчно време да се упражняваме, защото вече спечелихме титлата в Бундеслигата. Никога не съм имал намерение да обвинявам някой друг за загубата ни от Дортмунд, макар да имах две причини да кажа нещо по темата."

"След мача отидох при Юрген Клоп и го поздравих за класирането на финала. Никога не съм си присмивал на някого, дори след победа. Нито като футболист, нито като треньор. Винаги съм показвал респект към противника", добави чувствителният Гуардиола.