Един от най-силните германски отбори в историята Щутгарт е на прага на изпадането, намирайки се на последно място в Бундеслигата.

Опитният наставник на тима Хууб Стевенс обаче намери време за шеги и заяви, че положението на швабите в първенството е доста по-приемливо, отколкото това на Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Както е известно, снощи баварците получиха тежък троен удар от Барселона и са пред елиминиране в полуфиналната фаза на ШЛ.

"Вижте с колко  футболисти разполагаме ние и колко им останаха на Байерн. На тях ще им е по-трудно да обърнат нещата, отколкото на нас", каза Стевенс.

"Начинът, по който играем футбол, би трябвало да ни вдъхва увереност. Но вече най-накрая трябва да печелим точки и по този начин да възнаградим усилията си. Можем да се спасим. Трябва да дадем всичко от себе си за целта", добави той.

Три кръга преди края на сезона в Бундеслигата Щутгарт е с актив от 27 точки - на четири пункта от оцеляването и на три от плейофите за оставане в елита.

Холандецът беше начело на Шалке през сезон 2000/01, когато "миньорите" заслужиха прозвището "4-минутния шампион". Голът на Патрик Андерсон в Хамбург тогава потопи в сълзи Гелзенкирхен, Стевенс и неговите футболисти.