Фрайбург - Байерн Мюнхен, среща от 33-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Шварцвалд-щадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Щарке, Лучич

Защитници: Боатенг, Бенатия, Рафиня, Бернат, Лам

Полузащитници: Алонсо, Швайнщайгер, Гьотце, Тиаго Алкантара, Хави Мартинес, Роде, Вайзер, Гаудино

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Писаро, Курт

Контузени: Рибери, Алаба, Бадщубер, Робен

Наказани: Рейна, Данте

Под въпрос: Нойер, Щарке


Прогноза на Gol.bg:

Застрашеният от изпадане Фрайбург се намира точно над чертата, но е само на точка от последния в таблицата Щутгарт. Борбата за оцеляване се очертава да бъде по-ожесточена от всякога и макар да имат мач с шампиона Байерн, това може да се окаже от полза но домакините.

Баварците отдавна подпечатаха спечелването на сребърната салатиера и след отпадането си за купата на Германия и в Шампионската лига доиграват сезона без особени амбиции.

Именно липсата на какъвто и да е хъс при гостите може да се окаже големия плюс на Фрайбург в програмата. Проблемът е, че те нямат победа над баварците от 1996 година насам.

Освен това Фрайбург е постигнал най-малко победи в Бундеслигата (6), като на свой терен има четири успеха - отново най-малко в елита. В същото време Байерн е най-добрият гост в германския шампионат (36 точки от 16 мача).

След като спечели сребърната салатиера и на теория, Байерн намали рязко оборотите и допусна две поражения от Байер Леверкузен и Аугсбург, без да успее да отбележи попадение. Фрайбург пък няма победа в последните пет кръга и също не се намира в най-доброто си състояние.

Домакините са любимият съперник на Роберт Левандовски, който има 10 гола (рекордни за него) и само победи (8) срещу този опонент. Клаудио Писаро пък има 16 победи в 19 мача срещу Фрайбург, вкарвайки 11 попадения.

В редиците на Байерн отново има вратарска криза. Мануел Нойер навярно ще пропусне мача заради болки в глезена. След скъсване на връзки в глезена се завърна Том Щарке, но той още не е напълно готов, макар да тренира вчера. Пепе Рейна пък е наказан до края на кампанията. Така Пеп Гуардиола навярно ще заложи на младия Иван Лучич, който пази за втория отбор на мюнхенци.


Резултат:  Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:1