Олимпиакос - Байерн Мюнхен, среща от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Караискакис", 21.45 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Боатенг, Рафиня, Бернат, Алаба, Лам
Полузащитници: Алонсо, Видал, Гьотце, Тиаго Алкантара, Роде, Дъглас Коста, Мартинес, Кимих, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт, Грийн
Контузени: Рибери, Робен, Кирхоф, Бенатия
Извън групата (назад с подготовката): Бадщубер

 

Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят отбори, които имат само победи във всички турнири от началото на кампанията, което прави двубоя изключително интересен за наблюдаване.

Двата тима са се срещали само веднъж до момента - в първия кръг за КЕШ през 1980 година, когато баварците печелят и двата мача с общ резултат 7:2. Тогава по едно попадение реализира днешният изпълнителен директор на мюнхенци Карл-Хайнц Румениге.

Байерн никога досега не е губил от гръцки противник в евротурнирите. В седем мача тимът е постигнал пет победи и две равенства, при голова разлика 20:3 в своя полза. Последната среща с гръцки противник беше през сезон 2007/08, когато Лука Тони мушна четири гола за успеха с 6:0 над Арис. Последното гостуване на мюнхенци в Гърция беше през 1983 година - 0:0 срещу ПАОК. 

Баварците винаги тръгват с победа в Шампионската лига в последните си 11 участия, като последното поражение на старта на турнира за тях дойде преди 13 години срещу Депортиво Ла Коруня, когато с хеттрик изригна преминалият по-късно в Мюнхен Рой Макаай.

Преди своя мач №200 в Шампионската лига Байерн се надява да сложи край на серията си от четири поредни гостувания без успех в надпреварата. Последната победа далеч от дома дойде през октомври миналата година - 7:1 срещу Рома.

На свой терен Олимпиакос е повече от впечатляващ, защото спечели последните си шест домакинства в най-престижния европейски клубен турнир, поставяйки клубен рекорд. Последното поражение на този стадион за гръцкия колос дойде през септември 2013 година - 1:4 срещу ПСЖ.

През миналия сезон Байерн беше машина за голове (33) в Шампионската лига и дори европейският първенец Барселона реализира по-малко попадения (31). Дали ще видим отново огневата мощ на най-успешния германски клуб в пълния й блясък?

Рефер на двубоя ще бъде испанецът Веласко Карбайо, който ръководи мача Порто- Байерн от миналия сезон, когато португалците спечелиха с 3:1. С този рефер мюнхенци имат също така две победи и едно постигнато равенство.

Пред Пеп Гуардиола има сериозен проблем и той е свързан с липсата на друг централен защитник освен Джером Боатенг. Така навярно испанецът отново ще играе с трима в защита, или ще пусне за партньор на германеца Хави Мартинес или Чаби Алонсо.

С оглед началната фаза на надпреварата и домакинското предимство на Олимпиакос, ще заложим на частичната изненада. Нашата прогноза е равен резултат, който на този етап е приемлив и за двата отбора.

 

Резултат:  Олимпиакос - Байерн Мюнхен 1:1