Байерн Мюнхен победи Олимпиакос класически с 3:0, но преди двубоя фенове на баварския колос ядоха здрав пердах от гръцките полицаи.

В интернет се появиха кадри, на които се вижда как полицаите превишават правата си и удрят с палки ултраси на Байерн. Кръв и ранени помрачиха празника покрай стартирането на новия сезон в Шампионската лига.

Близо 1700 фенове и журналисти от Германия бяха извозени с автобуси до стадиона, но преди мача напрежението ескалира. Към момента никой няма ясно обяснение каква е причината. 

"Нашите фенове се изтеглиха от стадиона след ненужен тормоз върху тях и неправомерно използване на палки от полицаите. Ултрасите обмисляха да напуснат стадиона", се казва в съобщение от германския клуб.

"Това са грозни сцени. Не искам да казвам нищо повече по темата", коментира спортният директор на Байерн матиас Замер. Почетният президент Франц Бекенбауер беше по-ясен: "Това не прави образа на гърците по-добър".

Посланикът на Германия в южната ни съседка коментира: "Полицията прояви насилие и навярно го направи, защото е свикнала с дербитата в Гърция".