С петте си гола срещу Волфсбург тази вечер нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски постави няколко рекорда в историята на Бундеслигата.

Той подобри рекорда на Дитер Хьонес за най-бързо вкарани пет гола. През 1984 година братът на Ули Хьонес бележи пет попадения за 21 минути, докато Роберт го стори за по-малко от десет минути.

Левандовски вкара четвъртия си гол за по-малко от седем минути, което също е нов рекорд. Преди това Мартин Петров беше №1 в Бундеслигата с 4 гола за 17 минути, които вкара при победата на Волфсубрг с 4:3 над Майнц през 2004 година.

Полякът мушна и най-бързия хеттрик - за 98 секунди, подобрявайки постижението на Михаел Тьонис от 1991 година с Дуисбург.

Освен това никога досега появил се като резерва футболист в Бундеслигата не е вкарвал повече от 3 гола. За своите голове Роберт имаше нужда само от 10 докосвания с топката.

До момента Левандовски не беше вкарвал пет гола в един мач. С екипа на Борусия Дортмунд той реализира 4 гола срещу Реал Мадрид.

В момента Левандовски е на върха в листата на голмайсторите в Бундеслигата с 8 гола. Зад него са Томас Мюлер и Пиер-Емерик Обамеянг с по 6 попадения.