Феновете на Байерн Мюнхен са на път да забравят крилата Ариен Робен и Франк Рибери, отсъствието на които практически не се усеща. Причината: отличното представяне на двете нови попълнения Дъглас Коста и Кингсли Коман.

Дуетът Робери (игра на думи за Робен и Рибери) вече изглежда заменен от дуета КоКо (от Коста и Коман). Телевизия Sport1 направи любопитна съпоставка, анализирайки статистическите показатели на четиримата бързаци.

Дъглас Коста и сравнен с Франк Рибери. Двамата имаха горещи сблъсъци на 18/-финалите в ШЛ миналия сезон, когато бразилецът потроши французина със серия от крошета и ритници, но мина между капките и не получи червен картон.

Точно заради травмата на Рибери в момента кариоката е несменяем титуляр във формацията на Пеп Гуардиола. В първите си седем мача за баварците Коста записа 10 асистенции и един гол. За толкова време Франк имаше само гол и голов пас на сметката си.

Коста обаче се нуждае от два пъти повече възможности за отбелязване на гол - цели 26. Дъглас има 19.8% грешни пасове, срещу 11.5 на французина.  Южноамериканецът играе с топката 64.1 пъти на мач, а Рибери - 82.7 пъти в първите си седем мача за баварците. Куриозното е, че и двамата са записали по 588 минути в първите си седем двубоя.

По отношение контактите с топката старото куче Ариен Робен също има превес над младока Коман - 80:58 докосвания. Под внимание се взимат само първите им три мача за Байерн.

Холандецът е записал 20% грешни пасове, срещу 14% за Коман. Последният има нужда от 3.5 удара за отбелязване на гол, срещу 6.5 шута на "лалето". И двамата имат по два гола и асистенция в първите си три мача за баварския гигант.