Преди малко повече от месец Роберт Левандовски разфасова Волфсбург с историческите пет гола за 9 минути, но треньорът на "вълците" Дитер Хекинг обясни случилото се с... късмет.

Снощи баварците отново изнесоха лекция на този противник, побеждавайки само с 3:1 след невероятно първо полувреме в мач от втория кръг за Купата на Германия. Така Волфсбург беше детрониран рано-рано.

Треньорът на клетите любезни домакини обаче отново не отдаде заслуженото на силната продукция на шампионите и акцентира върху слабостите на своя отбор, който не пипна топка през първите 45 минути. 

"Разбира се, че Байерн Мюнхен е класа, това е вън от съмнение, но те вкараха головете си с нашето любезно съдействие", каза Хекинг пред държавната телевизия ARD.

"За първото полувреме трябва да си поговорим още веднъж с играчите, но насаме. Няма да споделя какво им казах на почивката, тонът ми със сигурност не беше много спокоен."

"Не можеш да играеш по този начин, както го сторихме ние преди почивката. Да, Байерн го направи добре, но ние трябваше да бъдем много по-активни в единоборствата."

"Действахме пасивно. Наясно сме със своя потенциал и ако го използваме, на противника щеше да му бъде много по-тежко. Трябва да погледнем себе си. Нямаше за какво да се оплакваме, ако Байерн ни беше вкарал още два гола през първата част", добави Хекинг.