Двама полузащитници на Байерн Мюнхен вече мислят за напускане. Става дума за ветерана Чаби Алонсо и обещаващия 25-годишен германец Себастиан Роде.

Според мюнхенския вестник "Тагесцайтунг" причината 33-годишният Алонсо да мисли за напускане не е недоволство или търкане с треньора Пеп Гуардиола, а желание да опита нещо ново преди края на кариерата си.

Неговият договор изтича в края на кампанията и испанецът е решил да заиграе в друго първенство. За неговия подпис се спрягат отбори от САЩ и Близкия Изток.

Според "Тутомеркато" пък Чаби мисли за завръщане в английския Ливърпул. С мърсисайдци той стана европейски шампион за първи път през 2005 година.

Себастиан Роде пък е недоволен от малкото игрови минути, които получава и е готов да потърси нов отбор още през зимата заради голямата конкуренция в отбора, пише вестник "Билд". През този сезон той е записал само две участия.

В момента Роде е контузен, а силен интерес към него има от Байер Леверкузен. "Аспирините" питаха за него и през лятото, но тогава баварците изключиха варианта да се разделят с халфа.