Шалке - Байерн Мюнхен, мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Стадион "Фелтинс Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Шалке:
Вратари: Ферман, Гшпурник
Защитници: Хьоведес, Матип, Коласинач, Фридрих, Кайсара, Ритер, Айхан, Аого
Полузащитници: Нойщедтер, Горецка, Хойберг, Сане, Майер
Нападатели: Чупо-Мотинг, Хунтелаар, Ди Санто
Контузени: Гифер, Настасич, Учида, Хьогер, Плате, Сам
Наказан: Гайс


Групата на Байерн: 
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Боатенг, Рафиня, Алаба, Лам, Бадщубер, Бенатия
Полузащитници: Алонсо, Коста, Мартинес, Робен, Кимих, Роде, Видал, Коман, Гаудино, Кирхоф
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт, Грийн
Контузени: Рибери, Гьотце, Бернат, Тиаго

 

Прогноза на Gol.bg:

Баварците играят успешно срещу този противник напоследък и след последното си поражение с 0:2 през 2010 година нямат поражение срещу "миньорите", постигайки седем победи и две равенства, при голова разлика 25:4.

Като цяло мюнхенци са спечелили точно половината си мачове в първенството (от общо 90) срещу този опонент. В Гелзенкирхен Байерн има леко предимство от 14 победи и 12 поражения, като равенствата са 19.

След като премина в Мюнхен през лятото на 2011 година, рожбата на "кралско-сините" Мануел Нойер има шест победи и две равенства срещу бившия си отбор. Рафиня пък е още по-безпощаден срещу тима, в който игра от 2005 до 2010 година: пет мача, пет победи срещу Шалке.

Нападателното дуо на Байерн Роберт Левандовски (14 гола) и Томас Мюлер (11 гола) поставиха рекорд по общ брой вкарани попадения след първите 12 кръга и сега полякът ще иска да изравни отскубналия се еднолично на върха в листата на голмайсторите Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд).

Шалке не се намира в най-доброто си състояние и вече в шест официални мача няма победа. А програмата на тима не е от най-лесните, защото след мача с Байерн следва такъв с Байер Леверкузен.

Не е ясно какво точно е състоянието на играчите на двата тима след паузата покрай мачовете за националните отбори, а с оглед домакинското предимство на Шалке ще заложим на частичната изненада.

 

Резултат:  Шалке - Байерн Мюнхен 0:0