Байерн Мюнхен се класира за четвъртфиналите от турнира за Купата на Германия, след като победи Дармщадт с 1:0 на стадион "Алианц Арена".

Единственото попадение в осминафиналната среща вкара Чаби Алонсо в края на първото полувреме. Испанецът отправи невероятен снаряд от 28 метра и мушна кълбото в горния ляв ъгъл.

"Лилиите" играха солидно и като цяло допуснаха много малко чисти голови положения пред своята врата. Роберт Левандовски пък нацели гредата малко след гола на Алонсо.

Така Байерн Мюнхен спечели по икономичен начин последния си домакински мач за годината. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yW6wCFcrfew" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Момчетата на Пеп Гуардиола упражниха постепенен домакински натиск и едва в петата минута Кингсли Коман внесе смут в отбраната на противника, но центрирането му отляво не намери негов съотборник. Артуро Видал стреля точно отдалеч, но право в ръцете на Матениа.

След това Коман се оказа в две ситуации, в които можеше да се справи доста по-добре. Французинът беше намиран с дълги подавания в наказателното поле, но и в двата случая не успя да си спре топката.

Роберт Левандовски пробва шут от движение при центрирането на Филип Лам отдясно, но не успя да "хване топката" по най-добрия начин. В средата на първото полувреме Левандовски открадна топката от Райкович и стреля пред погледа на Нимайер по диагонала, но покрай левия страничен стълб. 

Последваха почти двайсетина скучни минути, в които Байерн не създаде нито една опасна атака, но малко преди паузата Чаби Алонсо изправи зрителите на крака със снаряд от 28 метра. Испанецът си спря добре и стреля ефектно във въздуха, пращайки кълбото право в горния ляв ъгъл! Малко след това Левандовски можеше да удвои при удар с глава, но уцели левия страничен стълб. 

Малко след почивката Томас Мюлер си спря на гърди при пас на Джошуа Кимих и стреля опасно, но покрай лявата греда. 

В средата на второто полувреме Вагнер не се орииентира по най-добрия начин и пропусна възможността да затрудни Нойер след центриране отдясно.

Последваха високи удари на Вранчич и Лам, а десетина минута преди края на домакините им се размина, защото реферът подмина задържане на Диас срещу Мюлер в пеналта. След това Лам центрира в наказателното поле, където Коман стреля със задна ножица, но Матениа изби с върха на пръстите си.

В заключителните минути Матениа трябваше да се намесва при прострелно центриране. Дармщадт нямаше сили да търси изравнителен гол, а Байерн умело удържа преднината си и се класира на четвъртфиналите.

 

Байерн Мюнхен - Дармщадт 1:0

1:0 Чаби Алонсо - 40'

 

Байерн: Нойер, Мартинес, Боатенг, Лам (Роде - 87'), Рафиня, Алонсо, Видал (Тиаго - 66'), Кимих, Коман (Кирхоф - 92'), Мюлер, Левандовски

Дармщадт: Матениа, Райкович, Сулу, Диас, Гарикс, Гондорф, Нимайер (Щро-Енгел - 87'), Вранчич (Рауш - 76'), Кемпе (Зайлер - 81'), Хелер, Вагнер