Каква е вината на Пеп Гуардиола за контузиите в Байерн Мюнхен? В петък централният защитник Джером Боатенг получи травма в аддукторите и навярно ще бъде аут до кр ая на сезона.

Германецът е седмият футболист на Байерн, който получава мускулна контузия през този сезон. Дали тренировките на Гуардиола не са твърде натоварващи за играчите? Отговор дава д-р Фолкер Смасал, който дълги години лекува олимпийците на Германия.

"Байерн играе на много високо ниво и контузиите са нещо напълно възможно. Особено при това голямо натоварване, на което са подложени футболистите. Навярно тежестта на тренировките не им пасва съвсем", каза медикът.

"Самият аз дълго време бях активен спортист и зная, че доверието е изключително важно. Треньорът и играчите трябва да имат сляпа вяра на медицинския екип. Освен това разговорите между тях трябва да останат тайна, а треньорът, който има по-голяма роля от лекаря в един клуб, трябва да може да приеме "не" за отговор".

Както е известна, в края на миналия сезон от Байерн след скандал с Гуардиола си тръгна Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който работеше за баварския клуб близо 40 години. 

През лятото пък по настояване на Пеп беше уволнен дългогодишният физиотерапевт на мюнхенци Фреди Биндер, който беше верен на клуба 36 години.

Дъждът от мускулни контузии на стадион "Алианц Арена" обаче продължи и с изцяло новия медицински екип...