Артуро Видал е един от двамата футболисти на Байерн Мюнхен, обвинени пред целия отбор от наставника Пеп Гуардиола в наднормено тегло, пише вестник "Билд".

Другият, който е станал обект на критиката на каталунеца е Франк Рибери, възстановяващ се от поредната контузия. 

30-милионната покупка от Ювентус Видал, който отдавна има слава на пияница, е погнат заради навика си периодично да обикаля посред нощ заведенията из Мюнхен, а Рибери (който сега е във фаза на рехабилитация) е под прицел, защото не се напъвал достатъчно за завръщането си на терена.

В същото време в Байерн нараства недоволството и срещу спортния директор Матиас Замер. Именно той е този, който е затегнал допълнително дисциплината за последните месеци на Гуардиола в баварския лагер. 

Смята се, че под командата на Замер тийм мениджърката Катлийн Крюгер е разпратила имейл на всички играчи, че правилата се затягат. 

От тук нататък футболистите са длъжни 3 дни по-рано да молят за разрешение, ако смятат да напускат Мюнхен в почивните дни. Идеята е да се прекрати практиката на краткосрочните пътувания, които нарушават подготовката на играчите. 

По старите правила, на които е държал Отмар Хицфелд, играчите на Байерн е трябвало да искат разрешение за пътуване 2 дни по-рано. Според "Билд" сред играчите на Байерн будят еднакво недоумение както обвиненията на Гуардиола, така и претенциите на Замер...