Байерн Мюнхен все пак прибегна до паник-трансфер в края на зимния трансферен прозорец и си осигури услугите на Сердар Ташчъ. 

Часове по-рано босът на клуба Карл-Хайнц Румениге бе заявил в прав текст, че Пеп Гуардиола ще разчита на настоящия състав, тъй като на пазара липсват качествени футболисти.

След контузиите на Джером Боатенг и Хави Мартинес, баварският колос практически остана без централни защитници и в момента разполага само с един футболист на този пост - Холгер Бадщубер. Меди Бенатия също е здрав, но е доста назад с подготовката.

28-годишният централен защитник Ташчъ ще играе на стадион "Алианц Арена" като преотстъпен от руския Спартак Москва до края на кампанията. В договора за наем има и опция за закупуване. Той ще носи №4 на гърба.

Германският бранител с турска кръв познава отлично Бундеслигата, защото от 2006 до 2013 година носеше екипа на Щутгарт. През последните сезони е част от Спартак Москва.

Той може да се похвали и с 14 мача за националния отбор на Германия, които е изиграл от 2008 до 2010 година. 

"Чувствам се много добре и очаквам с голямо нетърпение това предизвикателство. Надяам све, че ще мога да помогна на отбора", каза Ташчъ, който стана шампион на Германия през 2007 година.