Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола даде една от най-очакваните пресконференции, откакто води баварския колос. Той говори за новопривлечения Сердар Ташчъ, за скандалите около любителя на чашката Артуро Видал и за решението си да зареже германския клуб заради Манчестър Сити.

"Аз съм като една жена, няма да се стигне до конфликт на интереси. Имам талант за това, не е проблем да се справя със ситуацията", отсече Гуардиола по повод това, че може да върши няколко неща едновременно и че ще се концентрира върху работата си, въпреки вече подписания договор с Манчестър Сити. 

И продължи: "Имам пълно доверие на Артуро Видал. Той е силен, готов е да играе. В арабските държави е забранена продажбата на алкохол."

"Ташчъ е добро подкрепление. Скоро ще бъде отново част от тренировките ни, но след удара в главата няма да попадне в групата за мача с Байер Леверкузен в събота. Той има нужда от още тренировки, защото не е играл в Русия от декември. Надявам се, че Ариен Робен ще бъде готов за утре."

"Без значение дали говорим за Мадрид, Барселона или Мюнхен, според мен треньорите се ползват с малко уважение. Хората не вярват на думите ми. За Манчестър Сити ще говоря тогава, когато отида в Англия."

Тук каталунецът беше запитан дали е вярно, че още през пролетта на 2015 година се е разбрал с "гражданите". Според един от слуховете през последните дни Пеп умишлено е блокирал трансфера на Кевин Де Бройне миналото лято, за да може белгиецът да акостира на стадион "Етихад".

"Хората знаят какво съм казал, съжалявам. Вече обясних какво се случи. Ако хората не ми вярват, аз не мога да го променя. Зная, че това е нещо ново за Байерн - клубът не е имал треньор, който да си тръгне, когато тимът е в топ-форма. Ще се концентрирам до последно върху отбора си и ще давам най-добротно от себе си."

"В мача срещу Леверкузен съм наясно, че Джошуа Кимих ще има проблеми с Щефан Кислинг при високите топки. Но това важи за всеки друг защитник, който се изправя срещу Кислинг. Чичарито пък играе с голям ентусиазъм напоследък, той има изключителен голов нюх."

"Байер Леверкузен играе много добре, с много висок ритъм. Излизаме срещу един от най-добрите отбори в Германия. Байерн постигна само една победа при последните си осем мача в Леверкузен. Това показва колко трудно е там. Байер не е само Чичарито и Кислинг."

"Тези английски седмици, които ни очакват, са много важни. Срещу Аугсбург винаги е трудно, това е дерби. За Купата срещу Бохум няма да е лесно, защото този отбор ме впечатли със зимните си контроли", добави Пеп.