Футболистът на Волфсбург - Данте, изрази своята привързаност към бившия си тим Байерн Мюнхен ден преди битката между двата отбора в Бундеслигата.

Волфсбург ще бъде домакин в събота, с надеждата да изтрие срамното падение с 1:5 от предишната среща между двата отбора, когато Робърт Левандовски мушна цели пет „парцала“.

Както е известно, Данте стана „вълк“ миналото лято, след като успя да спечели девет трофея през трите си сезона в Бавария.

Волфсбург ще бъде домакин на Байерн в събота, с надеждата да изтрие срама от предишната им среща, когато Робърт Левандовски опъна цели пет пъти мрежата им и оформи крайния резултат от 5:1.

“Байерн за мен означава много. Всичко, за което бях мечтал някога, успях да постигна в Байерн. Винаги ще имам респект към този клуб”, каза Данте.

“Имах само положителни емоции в Бавария – всички мачове, титли, приятелства – Байерн е отборът, който осмисли живота ми. В живота обаче трябва да се гледа само напред. Каквото е било, било. Това е.”

“Животът не винаги е това, което очакваме. Играх за Байерн в продължение на много години, но тогава, както и сега, човек трябва да вземе решение – колкото и да е трудно то”, сподели Данте, когато бе запитан, защо напусна “баварците”.

“Да вземем за пример Бастиан Швайнщайгер. Никой не си и беше помислял, че е възможно, но ето – непредвидими неща често се случват”, завърши бразилецът.