Бившият футболист на Байерн Мюнхен Пауло Серджо смята, че крилото на баварците Дъглас Коста има нужда от "килър инстинкта" на техния сънародник Неймар, който торпилира противниците с екипа на Барселона.

"Изненадан съм от представянето на Коста през този сезон. Докато той беше в Шахтьор, не беше лесно да го наблюдаваме. Но той притежава уменията, които трябва да има един играч, за да успее в наши дни - динамика и техника", каза Серджо пред Goal.com.

"Ако добавиш към тези качества и правилната психика, ще се утвърдиш в Германия. Но никой не очакваше, че той ще се адаптира толкова бързо. Неговият трансфер се оказа изненада."

"Знаех, че той има какво да предложи. С него се срещнахме в Мюнхен преди представянето му и за мен беше важно да му дам някои малки съвети. Казах му да показва уменията си на всяка тренировка."

"Дали ще успее и в националния отбор? Ще видим. Преди време той не оправдаваше очакванията, но след изявите му с екипа на Байерн, мнозина считат, че двамата с Неймар ще си паснат перфектно. Дъглас може да научи нещо от Неймар - да вземе неговия "килър инстинкт". Липсва му именно това", добави Серджо.