Бившият нападател на Байерн Мюнхен Лука Тони е на мнение, че Карло Анчелоти е перфектен за треньор за „баварците”.

Както е известно, Карло ще замени своя колега Пеп Гуаридола на „Алианц Арена” в края на настоящата кампания 2015-16, това бе обявено още на 20 декември 2015 година от Карл-Хайнц Румениге.

„Анчелоти е победител. Той е печелил много титли – в Италия, Испания, Франция и Англия”, заяви Лука Тони.

„Той е изключителен професионалист и се държи винаги много приятелски със своите играчи, колеги и журналисти. Той е перфектният треньор за Байерн!”, добави той.

„Всички футболисти, с които съм си говорил за Анчелоти не казват нищо друго освен само хубави неща за него”, сподели Тони.

Пеп Гуардиола застана начело на Байерн през 2013 година, като пред тези три години спечели множество награди и отличия. Бившият „баварец” призна, че Анчелоти е изправен пред трудната задача да надмине предшественика си.

„Това няма да е лесно за Анчелоти – да подобри един отбор, който достигна много високо ниво под ръководството на Гуардиола”, каза още той.

„Но ако има някой, който може да го направи, то това е Анчелоти. Той е печелил три трофея в Шампионска лига, нещо което никой друг треньор не е правил и също така има много опит, който е на високо ниво”, завърши Лука Тони.