Бъдещият треньор на Байерн Мюнхен – Карло Анчелоти, е набелязал няколко футболисти от Серия "А", които да привлече на "Алианц Арена", пишат медиите в Италия.

Една от основните цели на спеца е нападателят на Ювентус Алваро Мората. Според La Stampa, Анчелоти е останал впечатлен от представянето на острието при гостуването на "бианконерите" в Мюнхен в мач от Шампионска лига.

Испанският национал беше с основна заслуга за гола на Хуан Куадрадо. Той направи чудесен пробив от центъра, навързвайки няколко противникови футболисти, след което асистира на колумбиеца.

Анчелоти се засече за един сезон с Мората в Реал Мадрид, но при напускането си той открито нападна италианеца, заявявайки, че не му е дал шанс да се докаже на "Бернабеу". За това не е ясно дали стрелецът ще приеме отново да работи с 56-годишния тактик.

Интерес към него проявят още Борусия Дортмунд, Арсенал и Ливърпул, като през лятото Реал възнамерява да задейства откупната му клауза за 30 милиона евро, след което да го продаде на печалба.  В същото време пък "старата госпожа" не иска да се разделя с Мората.

Анчелоти е харесал и защитника на Интер Джейсън Мурийо. 23-годишният колумбиец кара първи сезон на "Джузепе Меаца", но веднага успя да си спечели титулярно място в състава на Роберто Манчини.

Според Gazzetta dello Sport, "нерадзурите" са готови да се разделят с бранителя за 25 милиона евро, а предложение под 18 млн. евро въобще няма да бъде разглеждано. С Мурийо Анчелоти цели да засили конкуренцията в защитата на Байерн, като той може да се окаже заместник на Меди Бенатия, който е искан от Ювентус.

Интерес към Мурийо проявява и Манчестър Юнайтед. Смятаният за сигурен нов мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо също е почитател на качествата на южноамериканеца, а английският колос изпитва сериозна нужда от нови бранители.

Интер привлече Мурийо през лятото от испанския Гранда за 8 млн. евро.