Щутгарт показа зъби, но падна с 1:3 от Байерн Мюнхен в мач от 29-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Мерцедес-Бенц Арена".

Момчетата на Пеп Гуардиола откриха резултата половин час след началото след автогол на Георг Нидермайер, за да удвоят аванса си малко след паузата чрез Давид Алаба.

В средата на втората част швабите се върнаха в мача след куриозен гол на Даниел Дидави, матирал Нойер от паднало положение.

Тиаго Алкантара нацели напречната греда, а минута преди края Дъглас Коста сложи точка на спора с феноменален гол.

След 15-ата си поредна победа срещу този противник Байерн събра 75 точки на върха, докато Щутгарт е 12-и с 33 пункта.


Байерн създаде първата опасна атака още в третата минута. Марио Гьотце беше изведен в наказателното поле и почти от аутлинията върна към Франк Рибери, но неговият удар беше блокиран.

Тъкмо бяха изминали десетина минути игра, когато Щутгарт пропусна първата голова възможност в мача. Нидермайер намери Дидави в наказателното поле и той стреля от неудобна позиция, но Мануел Нойер изби пред голлинията.

След това двата отбора отправиха по един неточен удар чрез Артуро Видал и Клайн, като и двамата футболисти стреляха много далеч от целта. Страстите при чилиеца обаче се разгоряха и Пеп Гуардиола го смени рано-рано с Томас Мюлер.

Преди да изтече половин час игра именно Мюлер задържа в наказателното поле с гърди и върна за Гьотце, който стреля от въздуха, но право в ръцете на Титон.

В 31-ата минута Байерн поведе с автогол на домакините. Франк Рибери проби отляво и центрира остро към границата на малкия пеналт, където Нидермайер засече в собствената си врата.

До края на първото полувреме се стигна само до един силен удар на Левандовски, но той се оказа доста неточен.

Малко след подновяването на играта шампионите удвоиха своята преднина. Давид Алаба беше намерен в наказателното поле и стреля във въздуха, за да намери пролука за опразнения долен ляв ъгъл.

В средата на второто полувреме Щутгарт намали резултата с изключително куриозен гол. Дидави се размина с топката при центриране в наказателното поле, но получи втори шанс заради грешка на Левандовски. От паднала позиция Дидави успя някак си да прехвърли Нойер и да намери горния десен ъгъл.

Байерн не успя да отговори с натиск, макар да стигна да два точни изстрела. Както Марио Гьотце, така и влезлият на негово място Тиаго Алкантара стреляха в ръцете на вратаря.

В 78-ата минута Байерн можеше да сложи точка на спора, но майсторският техничен удар на Тиаго Алкантара срещна напречната греда, като с основна заслуга беше Титон, който отби с върха на пръстите си.

Минута преди края на редовното време обаче логичното се случи. Дъглас Коста получи от Левандовски и отправи невероятен снаряд от 23 метра, намирайки долния ляв ъгъл!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kNJ_6D1Eeig" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Щутгарт - Байерн Мюнхен 1:3

0:1 Георг Нидермайер - 31'
0:2 Давид Алаба - 52'
1:2 Даниел Дидави - 63'
1:3 Дъглас Коста - 89'

 

Щутгарт: Титон, Сунич, Швааб, Нидермайер, Клайн, Инсуа, Вернер, Дидави, Руп (Ташчи - 75'), Костич, Кравец

Байерн: Нойер, Кимих (Коста - 75'), Мартинес, Рафиня, Бернат, Алонсо, Видал (Мюлер - 27'), Алаба, Рибери, Гьотце (Тиаго - 69'), Левандовски