Трябва ли новият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти да се страхува от четвъртодивизионния Карл Цайс Йена след жребия за първия кръг на Купата на Германия.

Баварският колос ще трябва да гостува на местния тим (между 19-и и 22-и август) и това ще бъде първият мач на Карлето начело на най-успешния германски клуб. Той обаче има кошмарен спомен на терена на Карл Цайс Йена. 

На 1-и октомври 1980 година Рома с Анчелоти в състава търпи тежко поражение с 0:4 на стадион "Ернст-Абе Шпортфелд" в мач за КНК, след като е спечелил първия мач у дома с 3:0 (с гол на Карло).

"Вълците" отпадат сензационно, а в Йена и до днес се говори за онзи мач, в който противник на Анчелоти е бил Лутц Линдеман - настоящият президент на клуба.

"Въпросният мач беше върха на футболния отбор и за него ще се говори от следващите поколения. Тогава Карло Анчелоти беше млад футболист, който ми влезе груба в краката. След години се видяхме в Удини за мач на националните отбори и си говорихме за тази среща. След нея той направи голяма кариера", спомня си Линдеман.

В Йена се хвалят, че за двубоя с Байерн могат да продадат 100 000 билета (почти колкото населението на града). Капацитетът на стадиона обаче е само 20 000 зрители.

Припомняме, че през миналия сезон Карл Цайс Йена успя да изхвърли в първи кръг за Купата елитния Хамбургер.