В понеделник новият треньор на Байерн Мюнхен Карло Анчелоти изведе наличните си 19 футболисти за първа тренировка. Сред тях бяха суперзвездите Лам, Робен, Рибери и Алонсо.

Вестник "Тагесцайтунг" разкри какво е изискал Карлето от новите си възпитаници по време на речта, която е държал. Става дума за респект - към целия треньорски щаб, към медицинския екип, физиотерапевтите и масажистите. Респект към всеки служител на клуба, включително чистачката...

Интересното е, че при Карлето се наблюдава характерната за българската действителност шуробаджанащина, защото в треньорския му щаб влизат неговият син Давиде и зет му Мино. Едва ли баварците ще имат проблем с това, ако Анчелоти спечели Шампионската лига, която би била шеста както за него, така и за клуба.

Другият момент от речта на Татко Карло е бил за проява на "професионализъм". Той изисква това отношение от всеки футболист. Отборът стои на първо място и в съблекалнята няма място за егоизъм и индивидуални прищевки.

Един от примерите за липса на професионално отношение самият италианец дава с Флоран Малуда, на когото беше мениджър в Челси. Полузащитникът отказал да носи GPS, който отчита свършената работа. Анчелоти го настигнал и спокойно заявил: "Ако откажеш да го сложиш, ще трябва да те убия". Толкова спокойно, че Малуда видимо се уплашил и повече не създавал проблеми.

В Мюнхен обаче отчитат сериозен автогол, който треньорът си е вкарал в понеделник. Въпросната реч е била на английски език, в продължение на двайсетина минути. 

До момента специалистът винаги е държал първата реч на езика, в която страна работи. Сега той прави изключение, въпреки 6-месечния курс по немски език...